Vijest - Predstavljanje programa "Europa za građane 2014.-2020."
Predstavljanje programa "Europa za građane 2014.-2020."
29.01.2016


U organizaciji Europe Directa Šibenik i Vladinog Ureda za udruge, jučer  je u Gradskoj knjižnici Šibenik održano predstavljanje programa Europa za građane 2014.-2020. Cilj ovog programa je doprinijeti razumijevanju Europske unije, njezine povijesti i zajedničkog europskog identiteta te promicati europsko građanstvo i unaprijediti građansko i demokratsko sudjelovanje na razini Unije.

Program Europa za građane namijenjen je jedinicama lokalne i regionalne samouprave i neprofitnim organizacijama; organizacijama civilnog društva, ustanovama u kulturi te obrazovnim i istraživačkim ustanovama.

Predstavljanje programa naišlo je na odličan odaziv predstavnika jedinica lokalne samouprave i  civilnog društva s područja Grada Šibenika i susjednih gradova, među kojima je sudionik bio i Volonterski centar Zadar.

Tijekom radionice predstavljena je  struktura i sve mogućnosti financiranja sredstvima iz Programa, a također bili su predstavljeni primjeri dobre prakse. Po završetku predavanja organizirana je i radionica za umrežavanje i izradu projektnih prijedloga na kojoj su sudionici radionice u grupama radili na razradi projektnih prijedloga i njihovom prilagođavanju prioritetima programa.
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830