Vijest - Volonterski centar Zadar je pridruženi član HMVC-a
Volonterski centar Zadar je pridruženi član HMVC-a
20.02.2015


Zadovoljstvo nam je priopćiti Vam da je Upravni odbor Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC) donio jednoglasnu odluku o primanju Volonterskog  centra Zadar kao pridruženog člana HMVC-a. Odluka o primanju u pridruženo članstvo donesena je na sastanku UO HMVC održanom u Zagrebu, 16. veljače 2015.

HMVC formalna je mreža lokalnih i regionalnih volonterskih centara koja na nacionalnoj razini povezuje postojeću infrastrukturu za razvoj volonterstva. Mrežu čine Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Osijek, Udruga za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Udruga MI iz Splita, udruga Autonomni centar – ACT iz Čakovca, udruga Zvono iz Belišća, Volonterski centar Slavonski Brod, udruga Bonsai iz Dubrovnika i udruga Crepe Diem iz Karlovca.

HMVC potiče razvoj volonterstva u Hrvatskoj putem utjecaja na javne politike i pravno okruženje, promociju i uspostavljanje standarda za edukaciju u području volonterstva i volonterskog menadžmenta, informiranjem i osiguranjem standarda kvalitete usluga volonterskih centara i razvoja dobre prakse. Mreža slijedi principe otvorenosti, odgovornosti i razmjene znanja i kapaciteta među članicama te u svom radu surađuje s različitim nacionalnim i međunarodnim dionicima uključujući organizacije civilnog društva, javne ustanove i tijela, gospodarstvo i medije.

Članstvom u HMVC potvrđuje se dosadašnji rad Volonterskog centra Zadar na razvoju i promociji volonterstva na području Zadarske županije te omogućuje razmjenu iskustava između svih članica mreže i suradnju na projektima koje članice zajednički provode.

Tim volonterskog centra Zadar
KONTAKTIRAJTE NAS
023 250 830